Join now - be part of our community!

Rozkmit pri preostrovaní FDR-AX 100E

Lubo1966
Member

Rozkmit pri preostrovaní FDR-AX 100E

Horizontálny rozkmit pri preostrení. Mám dve kamery FDR-AX 100E, kúpil som si ich pre ich super detailne zaznamenaný obraz, ale aj problém ktorý ma trápi a znepokojuje. Kamera používa kontrastne preostrenie, AF systém. Problém je v tom, že pri preostrení sa objekt postupne kyvadlovo preostruje nie plynulo, (jeden snímok na prednú líniu a druhý na zadnú líniu - hĺbka ostrosti, opakuje sa na ďalších cca 25 snímkach), toto trvá kým sa ostrenie neustáli, vzniká horizontálny rozkmit. Opticky pohľadom sa to prejavuje rušivo, ako horizontálny rozkmit objektu. Jedná sa o zlú úpravu ( vylepšenie firmware ver.3 ). Mám 2-ročnú kameru FDR-AX 100E, v ktorej bol software ver.1 na nej mi to nerobilo ( natočil som veľa videí, ani na jednom som nevidel tento rušivý efekt ), ale po update na ver.3 sa mi začali rozkmitávať objekty. Najprv som si myslel, že je problém u mňa, ale keď som si kúpil druhú ( novú ) FDR-AX 100E kameru, aby som tento problém nemal, tento problém je aj v novej, (nesprávna plynulosť preostrenia). V novej kamere je už od výrobcu predinštalovaný software ver.3 ( v krabici bol aj priložený leták o tom že je tam verzia 3, na moje sklamanie ). Chcem poprosiť Sony spoločnosť, aby sa vyjadrila prečo verzia 1 tento problém nemala, ale verzia 3 ho má, a či vývojári tento problém (Závadu) budú riešiť. Verzia 1 preostrovala plynulo bez rozkmitu, a verzia 3 má tento problém - odkaz na prezentačné video : www.youtube.com/watch?v=JFAnzu2MAYA .Som s toho sklamaný aj nešťastný. Zo 100% zaznamenaného video materiálu, mám tento rušivý prejav preostrenia na 30 - 40 %. Závada nie je u mňa, ale v kamerách Sony FDR-AX 100E. Prosím spoločnosť Sony o nápravu a vyjadrenie. Ďakujem.

6 REPLIES 6
profile.country.GB.title
Thalamus.
Champion

Ahoj

ste schopni publikovat v angličtině..

profile.country.GB.title
jumpsuit
Expert

 "To je pro vás snadné říci" :yahoo:
Lubo1966
Member

Ťažšie po anglicky, musel by som si prekladať. Lesklý odraz tam bol, ale mám video v prírode, kde je vidieť to isté. Môžem poslať ukážku. Detajlne vidno aj rozklad objektu.

Lubo1966
Member

For better diagnosis I give promotional video in which well see the detail, the problem we are talking about and is also described in the main text review. Such amplitudes on the videos I have many. The video was made on a new camera purchased 1/2016 of genuine software ver 3. It is up to you how to assess this phenomenon, but I think it is not the normal state (center object with blur - duck) Thank you.

Pre lepšiu diagnózu dávam prezentačné video, v ktorom dobre vidieť aj detailne, problém o ktorom hovorím, a je aj popísaný v hlavnom texte recenzie. Takéto rozkmity na videách mám mnoho. Video bolo urobené na novej kamere zakúpenej 1/2016 s originalnym software ver 3. Je na Vás ako posúdite tento jav, ale podľa mňa to nieje normálny stav ( stredný objekt sa rozostruje - kačka )   Ďakujem.

Lubo1966
Member

Nechcete vidieť, a nepozorujete, ako sa správa AF - Autofocus. Píšem a rozprávam o rozkmite obrazu pri vysokých detailoch snímanej scény, kde má kamera problém vyhodnotiť stav preostrenia objektu, a nie o rozkmite (trasení, ktoré vzniká z progresívneho skenovania 25p(24p). Stále pripomínam, verzia software 1. pri tomto natáčaní vysokých detailov nemala problém. Verzia 3. s pridaním funkcií a doplnkami pokazila v celku dobrý výrobok. Recenzia 5 hviezdičiek z 5 platil pre kameru FDR-AX 100E, len v roku 2014 so software ver 1, a nie teraz. Verzia 1. nemala takú dynamiku preostrenia, ale dojem z pozerania nekazila, ako pri ver 3. Lepšie sa pozrite ako sa správa video na veľkoplošnej obrazovke, obraz sem tam pripomína plápolajúcu zástavu vo vetre. Nie som ten, kto kritizuje dobrý produkt, ale upozorňujem na nedostatky, ktoré Sony vložilo do produktu FDR-AX 100E ver. 3. Vývojári vložili niečo rušivého, čo pri vysokých detailoch(konáre stromov, hustá tráva, škridle striech, sieťovina, atd...) kazí videozáznam. To potvrdzuje : umrel kráľ, nech žije kráľ; umrela ver.1 nech žije ver.3(funkčný prepadák). Nežiadam odpoveď, toto je môj názor. nie som pokazený gramofón, ktorý točí tému do okola, nereagoval nikto, a tak nežiadam odpoveď.

 

You do not see, and did not notice how the message AF - Autofocus. I write and talk about amplitude images at high detail of the scene where the camera will assess the condition of sharpening the object and not the amplitude (shaking arising from the progressive scan 25p (24p). I still recall the first version of the software in this shooting high detail no problem. Version 3 with added features and enhancements ruined the whole good product. Reviews 5 of 5 stars paying for the camera FDR-AX 100E, only in 2014 with software ver 1, and not now. Version 1 had this momentum refocus but the impression of watching nekazila, as in ver 3. Better look behaves video on the big screen, the picture here and there reminds flaming flag in the wind. I'm not the one who criticizes a good product, but it highlights the shortcomings that Sony put in product FDR-AX 100E ver. 3. the developers put something disturbing you at high detail (tree branches, dense grass, tile roofs, netting, etc ...) spoil the movie. This is confirmed: the king is dead, long live the king; He died ver.1 Long live ver.3 (functional flop). Not asking for an answer, this is my opinion. I'm not broken turntable that rotates a topic in the area, no one responded, so not asking for a response

Lubo1966
Member

 I write and talk about amplitude images at high detail of the scene where the camera will assess the condition of sharpening the object and not the amplitude (shaking arising from the progressive scan 25p (24p). I still recall the first version of the software in this shooting high detail no problem. Version 3 with added features and enhancements ruined the whole good product. Reviews 5 of 5 stars paying for the camera FDR-AX 100E, only in 2014 with software ver 1, and not now. Version 1 had this momentum refocus but the impression of watching nekazila, as in ver 3. Better look behaves video on the big screen, the picture here and there reminds flaming flag in the wind. I'm not the one who criticizes a good product, but it highlights the shortcomings that Sony put in product FDR-AX 100E ver. 3. the developers put something disturbing you at high detail (tree branches, dense grass, tile roofs, netting, etc ...) spoil the movie. This is confirmed: the king is dead, long live the king; He died ver.1 Long live ver.3 (functional flop). Not asking for an answer, this is my opinion. I'm not broken turntable that rotates a topic in the area, no one responded, so not asking for a response.

 

 

Píšem a rozprávam o rozkmite obrazu pri vysokých detailoch snímanej scény, kde má kamera problém vyhodnotiť stav preostrenia objektu, a nie o rozkmite(trasení, ktoré vzniká z progresívneho skenovania 25p(24p). Stále pripomínam, verzia software 1. pri tomto natáčaní vysokých detailov nemala problém. Verzia 3. s pridaním funkcií a doplnkami pokazila v celku dobrý výrobok. Recenzia 5 hviezdičiek z 5 platil pre kameru FDR-AX 100E, len v roku 2014 so software ver 1, a nie teraz. Verzia 1. nemala takú dynamiku preostrenia, ale dojem z pozerania nekazila, ako pri ver 3. Lepšie sa pozrite ako sa správa video na veľkoplošnej obrazovke, obraz sem tam pripomína plápolajúcu zástavu vo vetre. Nie som ten, kto kritizuje dobrý produkt, ale upozorňujem na nedostatky, ktoré Sony vložilo do produktu FDR-AX 100E ver. 3. Vývojári vložili niečo rušivého, čo pri vysokých detailoch (konáre stromov, hustá tráva, škridle striech, sieťovina, atd...) kazí videozáznam. To potvrdzuje : umrel kráľ, nech žije kráľ; umrela ver.1 nech žije ver.3(funkčný prepadák). Nežiadam odpoveď, toto je môj názor. nie som pokazený gramofón, ktorý točí tému do okola, nereagoval nikto, a tak nežiadam odpoveď.