Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam problem gdyż po podłączeniu konsoli PS3 do tego TV kablem HDMI w ustawieniach konsoli nie mogę przestawić rozdzieloczości na 1080p gdy próbuje to zrobić pojawia się czarny ekran a po 30s znowu powraca menu z wyborem rozdzieloczośći, wszystkie inne rozdziałki są obsługiwane bez problemu. Gdy podłączam konsole kablem component wszystko działa bez zarzutu i rozdzieloczość 1080p normalnie da się ustawić. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu ? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
A jaki masz kabel HDMI? W standardzie 1.4?
Kabel masz w standardzie 1.3c. Według wszystkich prawideł i danych technicznych wystarczy Ci kabel co najmniej w standardzie 1.3 aby wyświetlić 1080p.
A wcześniej działało Ci takie podłączenie, czy teraz zdecydowałeś się na taki sposób podłączenia przez kabel HDMI?
Na jakims innym forum wygrzebałem coś takiego:
Zmieniłem kabel z HDMI/Component na RGB/Composite i nie mam obrazu!
Należy włączyć konsolę przyciskiem power i trzymać dopóki nie usłyszy się piknięcia. Wtedy należy puścić, a konsola zapyta poprosi o wprowadzenie nowych ustawień obrazu.
wcześniej grałem na kablu component, teraz dopiero zakupiłem TV i od razu kabel myślałem że wszystko będzie ok.
Wyżej Ci podesłałem przykładowe rozwiązanie z jakiegoś innego forum. Daj znać czy pomogło.
Próbowałem tak robić tak jak mówię inne rozdzielczośći działają na tym kablu HDMI tylko 1080p nie chce się odpalić
A nie masz możliwości sprawdzenia sprzętu na innym kablu np od kolegi w standardzie 1.4?
Też nad tym myślałem ale nie mam za bardzo możliwości pożyczenia takiego kabla a z PS3 też nie mogę się ruszyć do nikogo aby sprawdzić na innym TV bo niestety uległem wypadkowi i póki co moje wyjścia z domu są bardzo ograniczone. Może sony by coś pomogło jak myślisz ?
Jak najbadziej
Poniżej podsyłam linki do pomocy technicznej
TELEWIZORY
PLAYSTATION
oraz życzę powodzenia w rozwiązaniu problemu. Pochwal się koniecznie jak poszło.