Podziel się wrażeniami!
Witam
Jestem posiadaczką TV Bravia Sony EX520
mam jeden problem
gdy otwieram TV mam taki ekran powitalny:
"
----------------------------------
Brak informacji o zdarzeniach
----------------------------------
! programy nie zostały zapisane (wykrzyknik w ostrzegawczym trójkącie)"
Nie umiem sobie z tym poradzić. Nie wiem jak zapisać obraz, choćby z napisem SONY, choć wolałabym np. jakiś widok czy kwiat. Próbowałam ale bez Waszej pomocy chyba nie dam rady, wiec liczę na nią. Dziękuję i pozdrawiam
Witam ponownie
nie doczekałam się odpowiedzi na mój post, nikt nie ma podobnego problemu?
z takim ekranem powitalnym jaki mam oczywiście można żyć:) chciałam po prostu coś usprawnić
Pozdrawiam
Spokojnie , to nie tak, że nikt nie chce odpowiedzieć. Po prostu zachodzimy w głowę co może być nie tak u Ciebie. Próbowałaś przywrócić ustawienia fabryczne?
Menu-> Ustawienia->Konfiguracja funkcji ogólnych->Ustawienia fabryczne.
Powinno pomóc zlikwidować komunikat, który widzisz przy włączaniu TV.
Co do ustawienia tapety z motywem kwiatowym- nie próbowałem i nie mam takiej wiedzy jak to można zrobić. Któryś z bardziej doświadczonych Kolegów na pewno pomoże
@grandsmart, do jakich urządzeń masz podłączony TV? Po tym co napisałaś, czyli o ekranie powitalnym z napisem "Brak informacji o zdarzeniach" itd. wnioskuję, że nie masz zapisanych kanałów cyfrowych, czyli nie korzystasz z żadnego sygnału antenowego (naziemnego lub kablowego).
Zapytam z ciekawości jak rozwiązała się Twoja sprawa? Bo szczerze mówiąc, zachodziłem w głowę i kombinowałem z ustawieniem motywu kwiatowego, o którym pisałaś, ale nic nie mogłem w tej sprawie wymyślić. Ale najważniejsze jest to, abyś nie miała wyświetlanego w/w komunikatu.
Witam
mój problem rozwiązał się po zapisaniu kanału BBC do ulubionych, zupełnie przypadkowo:)
teraz po otwarciu TV pojawia się ekran SONY i za moment kanał, który oglądano przed zamknięciem TV. Sporadycznie pojawia się wcześniej wspomniany ekran powitalny, przypuszczam więc, że wprowadzenie do ulubionych to był rzeczywiście przypadek a nie rozwiązanie problemu, jestem jednak i z tego zadowolona:)
TV mam podłączony do dekodera Cyfrowego Polsatu i oglądam TV cyfrową, do końca marca, bo potem przechodzę na naziemny sygnał cyfrowy (wypowiedziałam umowę Polsatowi), zobaczę jak wtedy będzie się zachowywał TV z jego programem powitalnym. No, i myślę, że wtedy wreszcie skorzystam z możliwości jakie daje internet w TV tzn. oglądanie filmów:)
dziękuje za odzew
pozdrawiam serdecznie