Podziel się wrażeniami!
Z góry bardzo przepraszam za banalne być może pytania, ale nie potrafię tego przejść.
Podłączoną mam cyfrę+, działa bez problemu. Do tego telewizor 40 w 5500 i kino /?/ HCD-DZ880W. Kiedy oglądam film z płyty, dźwięk bez zarzutu. Kiedy chcę obejrzeć jakiś program przez cyfrę, dźwięk jest tylko z telewizora. A, mam podłączony jeszcze kabel optyczny /? tak się zwie/. Panowie w salonie zapewniali, że mamy wszystko, co potrzebne, by działało. No ale instrukcja obsługi w tym temacie jest dla mnie niezrozumiała.
Czy gdzieś w sieci znajdę informację, łopatologicznie, jak to krok po kroku zrobić? No przyznajcie, że to irytujące - nowy sprzęt stoi i nie wiadomo, jak go użyć . Pomocy !
- a, na kinie niekiedy mruga "tv" na zmianę z "mutting on"
- jest na pewno system audio,
- prześledziłam opisane punkty... no i dźwięku ni ma.
Może coś w ustawieniach tv namieszałam? ale skoro dałam przywróć ustawienia fabryczne?...
A czy działa Bravia Sync? Chodzi o to czy np. wyłączając telewizor wyłącza się też kino?
Dodatkowo jeśli na kinie wyświetla się mutting on to na pilocie od kina jest takowy przycisk "MUTING"
NIE, Sync nie działa, czyli kino nadal włączone.
Przycisk znalazłam,thx
magdalenkad napisał(a):
NIE, Sync nie działa, czyli kino nadal włączone.
magdalenkad napisał(a):
Przycisk znalazłam,thx
Nie, nie, dźwięk słyszę tylko dlatego, że w kinie słucham na "line" - przestawiając na tv znika dźwięk w ogóle .
magdalenkad napisał(a):
Nie, nie, dźwięk słyszę tylko dlatego, że w kinie słucham na "line" - przestawiając na tv znika dźwięk w ogóle .
nie, nie, nie lubię konfigurować tego sprzętu!
zgodnie z instrukcją kina chciałam postępować, a więc 1. zmieniam na dvd, 2. naciskam display, niestety żadne menu, które ma się pojawić, się nie pojawia. :smileytwisted:
mam dość
Wtrącę się....straszne namieszane... ...widzę, że mamy podobny sprzęt tylko nie wiem jak wygląda dekoder Cyfry+....czy jest tam wyjście optyczne ?
Ja mam tak połączone:
1. TV z dekoderem N-ki połączone kablem Component i kabelkiem chinch;
2. TV z kinem połączone kablem HDMI;
3. dekoder N-ki z kinem połączone kablem optycznym
Pilot z kina domowego schowany w szufladzie, bo jest zbędny. Używam tylko pilota od telewizora. Jeśli chcę włączyć telewizor przez kino, to wystarczy wcisnąć jeden jedyny przycisk "Theatre" (kino same się włącza w tryb TV, żadne tam "line"...)...ewentualnie potem można zmienić sobie "scenę" na "ogólne" (ja przełączam, bo nie lubię ciemnego obrazu w trybie "kino")
Wyłączam TV, to automatyczne wyłącza się też kino...wszystko.
Ciekaw jestem tylko jakie wyjścia ma Twój dekoder od Cyfry+......chociaż wyżej piszesz, że nie jest to dekoder HD, więc pewnie jest to jeszcze jakaś stara wersja...
No i ten kabel Euro...te kable używało się w ubiegłym stuleciu do telewizorów CRT (kineskopowych), a Ty masz taki TV i takie kino ,a tu nagle kabel Euro...
Napisz dokładnie jaki masz dekoder, a raczej jakie w nim są wyjścia ???
slawek.u - tak działa oczywiście. Ale w sposobie z optykiem od telewizora do kina wszystko działa przez Bravia Sync i przy podłączeniu dodatkowego urządzenia do telewizora np. laptopa dźwięk też zostanie posłany na kino.
Racja, ale Dziewczyna chciała "łopatologicznie"....także najpierw niech się połapie z kinem, bo jak Jej zaczniemy tłumaczyć podłączenie jeszcze z laptopem i jeszcze z czymś tam, to w ogóle się zamota...
Zresztą już się załamała...