Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich Użytkowników modelu Bravia LCD
Mam Pewien Problem Niedawno nabyłem ten Model LCD SONY KDL-32W5500.Po podłaczeniu Telewizora do Dekodera Canal + i DVD(kino domowe) za pomocą przewodów EURO w tylnim panelu Bravia.
PROBLEM: zmienia się kontrast w ustawieniach własnych telewizora tak jakby telewizor dobierał sobie tryb automatycznie.ustawiając na tryb WŁASNY obrazu po jakimś czasie telewizor traci obraz na 2-3 sekundy i powraca do ustawień OGÓLNYCH ..tak samo dzieje się w trybie KINO,SPORT może ktoś ma ten sam problem lub wie czym to jest spowodowane? Czy to zachowanie jest Normalne a może jest jakaś dodatkowa opcja w ustawieniach(zapamiętywania?) Będę Bardzo wdzięczny za Pomoc
Nie wiem Czy udać się z tym problemem do serwisu czy spowodowane to jest złym podłączeniem TV (za pomocą kabli EURO) czy wadą TV
Z Serdecznym Podziękowaniem za Pomoc i Pozdrowieniem
adamleszczyk@wp.pl" target="_blank z Łódzkiego
A czy telewizor nie przełącza się na tryb "żywy"? Jeśli tak to polecam najprościej przywrócić TV do ustawień fabrycznych oraz jako miejsce TV wybrać "DOM" ponieważ prawdopodobnie TV jest ustawiony w tryb "sklepowy"
Tak właśnie sprawdzałem powraca do ustawień "Żywych" będę szukał w ustawieniach trybu (DOM) ..właśnie w tej chwili go wyzerowałem do ustawień "fabrycznych" , obserwuje jego zachowanie ...w razie dalszego problemu Poproszę o Pomoc z Podziękowaniami ..
Przejdź do automatycznej inicjalizacji w menu telewizora. Tam w trakcie będziesz miał możliwość zmiany na dom/sklep.