anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

kdl-37w5500?

rt42@wp.pl
Początkujący

kdl-37w5500?

Jako osoba będąca na bakier z z sprzętem RTV mam wielką prośbę do użytkowników forum Sony.
Mam zamiar nabyć 37 calowy telewizor Sony Bravia. Chciałem wiedzieć czy warto przy sygnale anologowym inwestować w serię W5500 Czy kupić V5500,czy przy cyfrowym sygnale odczuję różnicę dzieki Motoflow 100Hz i co oznacza że te modele nie obsługują formatu Divix,co na tym tracę np.w trakcie korzystania z nagrywarki DVD.
Pozdrawiam, Dziękuję :question:

17 ODPOW. 17
oldguest
Początkujący

co oznacza że te modele nie obsługują formatu Divix,co na tym tracę np.w trakcie korzystania z nagrywarki DVD

Nic. A co do telewizora to proszę się zastanowić czy nie warto kupić niewiele droższą 40-stkę. Modele niby te same ale matryca inny np. wyższy kontrast jest 40-stu calach. Ma też trochę mniejszy pobór prądu (większy telewizor a mniejsze zapotrzebowanie na prąd)

rt42@wp.pl
Początkujący

Dzięki za podpowiedź,
Czy przy odległości ok.3m, 40 cali nie będzie za duży?

fotochem
Początkujący

Mam 40 cali od miesiąca i początkowo wydawał się duuży (poprzedni był CRT 21 cali). Teraz oglądam telewizję z odległości nieco mniejszej od 2 m i jest naprawdę świetnie.

oldguest
Początkujący

Wydaje mi się że 2,5-3m to bardzo dobra odległość na 40 cali. Powyżej tej odległości warto wziąć 46 cali.

scarface-----
Początkujący

Na konsoli gram w odległości 1,5 metra (jeśli gra jest w hd) od 40 calowego tv. Chciałbym mieć i mówię to bez przesadyzmu 52 calowy telewizor (a już na pewno bym chciał gdybym miał BD).
Jeśli chodzi o odległość dla palowej telewizji to 2,5 - 3metry dla 40 calowego tv jak najbardziej ok.

profile.country.pl_PL.title
gggrzybowscy
Użytkownik

Pierwszego V40 cali kupiłem w październiku 2008 i po miesiącu wydawał mi się trochę za mały.Teraz mam 46W5500 i oglądam z odległości od 2,5m do 4 i jestem w pełni usatysfakcjonowany tą wielkością i świetnym obrazem.

Zimny_
Użytkownik

gggrzybowscy napisał(a):

Pierwszego V40 cali kupiłem w październiku 2008 i po miesiącu wydawał mi się trochę za mały.Teraz mam 46W5500 i oglądam z odległości od 2,5m do 4 i jestem w pełni usatysfakcjonowany tą wielkością i świetnym obrazem.

Po jakim czasie przyzwyczaiłeś się do tej wielkości LCD? Dziwne jest to wrażenie. Początkowo 40" wydawał się mi strasznie duży. Po paru dniach już było normalnie, a teraz juz zdecydowanie za mały.... :c12

gggrzybowscy
Użytkownik

Do Zimny.Nigdy nie byłem pod żadnym wrażeniem i nigdy nie wydawał mi się strasznie duży,to Ty tak napisałeś a nie ja.Dla mnie nigdy nie były straszne ani wielkie,odnośnie 40 cali czy 46".Ja tylko napisałem,że po miesiącu oglądania 40-tka wydawała mi się trochę za mała i dlatego wymieniłem na 46W5500.A tak z drugiej strony to w 40V4000 nie ma MPEG4 czego nie wiedziałem przy zakupie,bo gdyby miał ten tuner to bym go nie zamieniał.Ale wiadomo czym większy i nowszy to lepszy.Ale za to wcale się na Ciebie nie gniewam i pozdrawim-Eugeniusz.

Razak-----
Początkujący

Hehe to chyba jestem tutaj ostatnią osobą której te 40cali jak na razie wystarcza, odległość do foteli 3m i jest dla mnie bardzo fajnie, wiadomo im większy tym lepszy, ale ja jakoś nie czuje pilnej potrzeby zmiany :).
gggrzybowscy tak między nami mówiąc, kupiłeś telewizor o klasę lepszy niż miałeś i teraz masz już spokój na lata. Z serii v to 4500 miało tylko mpeg-4 no i teraz najnowszy 5500