anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z dżwiękiem po hdmi z laptopa do KDL-40V4240

pabloo007
Początkujący

Problem z dżwiękiem po hdmi z laptopa do KDL-40V4240

Witam
mam następujący problem podłączam laptopa(Lenowo Y530) przez hdmi i przy odtważaniu np filmów dźwięk pojawia się dopiero po paru minutach a jak już sie pojawi to co 3-4 minuty zanika na pare sekund, bardzo dziwne przerabiałem już wszystkie ustawienia w laptopie i w LCD , próbowałem też z innymi kablami hdmi . Udałem się do sklepu z laptopem podłączałem do innych TV plazm i lcd i nie było problemu dźwięk pojawiał się odrazu .
czy jest jakaś możliwość uaktualnienia softu w moim Soniaczku
infomacje o produkcie :
KDL-40V4xxx
0004401828
B.N-EG-Q-C.B.A.BF-A.DB.T

Podłączone mam jeszcze tuner ''N'' chodzi OK.(przez HDMI)
i nagrywarke z hdd Philips(przez HDMI) i tu też jst mały problem przy przełanczaniu kanałów przez nagrywarke lub przy przeiwjaniu najpierw pokazuje sie obraz a po 3-5 sekundach pojawia sie dźwięk

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

W tych seriach LCD aktualizacji oprogramowania dokonuje tylko serwis. Przy nagrywarce z HDD za spóźnienie dźwięku odpowiada system i prędkość reakcji nagrywarki.
Co do laptopa, osobiście nie spotkałem się z czymś takim. Jeśli na tych samych ustawieniach komputera dźwięk jest normalny na innych telewizorach, sprawdzałeś na tym samym kablu, to może być to wina telewizora. Ja jeszcze bym odinstalował wszystkie kodeki na komputerze i zainstalował jakąś paczkę kodeków, np. k-lite codec pack. Kolejną rzeczą to zresetowanie ustawień telewizora do fabrycznych, i przeprowadzenie automatycznej inicjalizacji.