Podziel się wrażeniami!
jak w temacie próbowałem parę programowych serwerów media ale nie widzi ich moje sony 32v5500 nie wiem czemu ?komp widzi sony a jednak nie może wysłać do niego plików?
Mamy coś takiego na salonie ale niestety nie ma dystrybucji tego sprzętu na polskim runku (do tego ten mostek współpracuje z AP tej samej firmy). Można korzystać ze sprzętu innych firm które potrafią pracować w trybie klienckim. Ale tak jak wspomniałem warto mieć chodź podstawową wiedzę na ten temat. Do tego są problemy z wydajnością sieci.
Witam,mam problem przy odtwarzaniu plików mp4 czy jak kto woli H264 przy rozdzielczości 720p lub 1080i z nakładaniem się napisów.Używam najnowszej wersji PS3 Media Server czyli v1.11.369 .Niekiedy zdarza się,że głos jest opóżniony a innym razem napisy nie znikają po sekwencji tylko się nakładają. Czy ktoś miał takie problemy i czy jest na to jakaś rada?Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, jeżeli to możliwe to proszę o odpowiedż.
Znalazłem tutaj urządzenie do łączności bezprzewodowej które pokazuje firma sony w filmie instruktarzowym konfiguracji DLNA czy to urządzenie bedzie współpracować z telewizorem sony bravia i AP innej firmy
Zbyniom - czy przy normalnych divixach wszytko jest OK?
Jeśli tak, to uważam za prawdopodobne dwie opcje. Formaty o których piszesz (mp4 H264) wymagają dużej wydajności sprzętu. PS3 media serwer musi przetwarzać pliki na format znany przez telewizor. Czyli może to być spowodowane wydajnością komputera.
Kolejna sprawa, to kłócenie się kodeków. Proponuję odinstalować stare, wyczyścić rejestr i ponownie zainstalować. Generalnie PS3 media serwer posiada swoją bazę, ale Windows lubi robić różne niespodzianki.
Bardzo dziękuję za tak szybki odzew spróbuje zrobić tak jak mi zasugerowałeś ,,zimny,,ale jeżeli chodzi o mojego kompa to na nim filmiki śmigają,co prawda jest już nie taki nowy ale daje rade.Jeżeli chodzi o odtwarzanie DiviX czy DVD to PS3 daje sobie super rade,,gorzej z przewijaniem filmów ale to chyba jeszcze trzeba poczekać na nowszą wersję PS3?.Spróbuję z tymi kodekami,tylko nie wiem czy to coś da. zbyniom
Zimny,czy u Ciebie te pliki mp4 idą ok?Nie masz takich problemów?
Zrobiłem tak jak sugerowałeś ,,zimny,, odinstalowałem kodeki na komp. i dalej to samo-trudno,będę musiał jakoś to przeżyć chyba zdany jestem tylko na pliki DVD i DIVIX.Chyba, że jeszcze ktoś coś poradzi. zbyniom
Zimny, mam do ciebie jeszcze jedną wielką prośbę. Jeśli mógłbyś podać mi minimalne wymagania sprzętowe (chodzi o komputer), które gwarantowałyby mi puszczanie tych plików (RIPy Bluraya) przez PS3 bezproblemowo, bo chyba mam za słaby komputer. Chodzi mi głównie o procek, kartę grafiki, pamięć ram itd. Z góry dzięki. zbyniom
Zależy o jakich plikach rozmawiamy mkv potrafią być niestety bardzo kapryśne i obciążające zasoby komputera, najlepiej mieć procesor dwurdzeniowy 2GB ramu i nie powinno być problemu, jeśli chodzi o karty graficzne to problem dość złożony, jeśli mowa o laptopie to najlepiej niezintegrowana. Jeśli chodzi o pliki mp4 to moje doświadczenie tutaj jest znacznie mniejsze spotkałem się zaledwie kilka razy... Łatwiej jak podasz konfiguracje swojego kompa.
Nie znam minimalnych wymagań, nie wiem czy takowe można zaproponować. Dużo zależy od systemu jaki posiadasz, programów jakie masz zainstalowane, konfliktów itd. Komputer komputerowi nie równy. Mogę Ci podać konfiguracje komputera jaki ma moja koleżanka i odtwarza na nim takie pliki, a ja mam identyczną i nawet obróbka AVCHD nie sprawia problemów. Tj.
-procesor Intel Duo P8600
-4GB RAM 1066
- grafika GF9800GT 512MB DDR3
- 1TB z duzym cachem, prędkość 7200
Zwróć uwagę też na zasilacz, żeby nie był za mały.
Nie wiem jaki masz teraz komputer, jeśli nie jest zbyt stary, to obstawiał bym zrobienie porządku z Windowsem. Tylko widzisz, na odległość ciężko jest pomóc w tego typu sprawach.