Właśnie zakupiłem słuchawki WH-1000XM4 i był na oprogramowaniu 2.5.3 po wyjęciu z pudełka, zdąrzyłęm jest sparować poustawiać (optymalizacja ANC oraz korektor pod siebie) i posłuchać parę godzin. Wpadło powiadomienie o aktualizacji do 2.6.0 a skoro to aktualizacja zabezpieczeń to dokonałem aktualizacji i po uruchomieniu zdziwiłem się jak grają... pierwsze co rzuciło mi się to większa ilość góry pasma, ja lupie czysto i korektor miałem na 16kHz wbity na +10 to teraz nie byłem w stanie wysłuchać tego na niektórych utworach - czy SONY zmienia sygnaturę słuchawek bez informowania użytkowników? druga sprawa to słabszy ANC, w tle grał przez te parę godzin TV i nie słyszałem go w ogóle, a po aktualizacji już słyszę go na tym samym ustawieniu, od razu zrobiłem optymalizację ANC ale nie poprawiło się za bardzo, czyli SONY pogarsza działanie funkcji?? źle to wygląda... do tego jak jest ANC włączony to słyszę cichy szum który nie występuje w trybie Ambience oraz wyłączonego ANC, a na fabrycznym firmware 2.5.3 nie słyszałem go... nacieszyłem się słychawkami parę godzin i co? Mam teraz je oddać do sklepu i kupić jeszcze jedne aby mieć starszy lepszy firmware 2.5.3... Oj SONY coś skopało ale to aż tak bardzo przed premierą XM5?