- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
a77 jako webcam?
Witam, czy jest to możliwe aby obraz na żywo przechwytywać bez mixera czy się nie obejdzie? Potrzebne do transmisji live
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Aparat wypuszcza czysty sygnał po HDMI, więc konieczne jest połączenie z rekorderem np Atomos.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak sądziłem że nie obejdzie się bez dodatkowego urządzenia tego ATOMOSa trochę nie rozumiem on raczej nagrywa obraz i pozwala go "obrabiać" na żywo raczej.
Czy takie rozwiązanie nie będzie prostsze do moich potrzeb? Elgato Cam Link 4K HDMI Camera Connector
Pytanie dlaczego firma Sony robiące telewizory / vaio swojego czasu nie zrobiła takiego produktu. Streaming to teraz modna sprawa.
Znalazłem jeszcze urządzonko do streamingu z ps4 na live, teoretycznie do a77 tez by się nadało - Elgato Game Capture HD60 S+ ?
Znalazłem jeszcze dedykowane do streamowania z HDMI konsoli np. ps4 na live i pytanie czy a77 też mogę teoretycznie pod to podpiąć? Elgato Game Capture HD60 S+
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wiesz, tak można dywagować w nieskończoność, a dlaczego nie ma tego, a dlaczego tego? Każda dodatkowa funkcja to koszt, który ostatecznie pokryje konsument. Natomiast, większość konsumentów nie potrzebuje takiej funkcji w całkiem zaawansowanym aparacie. Od tego są znacznie tańsze kamerki internetowe na USB. Ponadto, obraz z aparatu jest wysyłany złączem HDMI, większość komputerów osobistych ma wyjście HDMI, nie wejście.
Wracając do urządzeń Elgato, na pierwszy rzut oka powinny się nadać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
witam, fakt wieszosc w branzy aparatow tak ma.
OK elgato HD60s z wejsciem hdmi kupione. Dziala idealnie jest tylklo jedno ale jak w a77 zrobic czysty ekran poodczas połączenia hdmi ? Nie widzę takiej opcji w menu. Ktoś, coś?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Podsyłam też link do instrukcji, może coś znajdziesz.
https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/4291/42911331M.pdf
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
intrukcja nic nie mówi, znalazlem wyłaczenie informacji po hdmi i znikają onka prawie wszystkie, no włąśnie zostaje ISO ten pasek na dole czarny, jak go wywalić, ktoś coś?