- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kino domowe HT-RT4 brak bassu
Witam,
Kupiłem około miesiąc temu telewizor Sony KD-55XH8077 do tego dobrałem kino domowe specjalnie Sony żeby była spójność co do systemu. Wybrałem kino domowe HT-RT4 ze względu na kasę, jeszcze w sklepie dostałem zniżkę 500 zł więc już w ogóle byłem szczęśliwy Wszystko było super, pasowała mi moc kina i nie miałem żadnych problemów aż do dziś. Oglądałem serial na netflixie było super aż a pewnym momencie wyłączył się dźwięk. Stwierdziłem że może coś się przestawiło w opcjach. Sprawdziłem i tak przestawił się głośnik z systemu audio na głośniki TV. Spróbowałem je przełączyć ale za każdym razem występuje komunikat "Z powodu błędu komunikacji z systemem audio działa głośnik TV". Błąd komunikacji - odrazu zacząłem odpinać i podpinać z powrotem wejście HDMI ARC i kabel optyczny. Niby wyskakuje ten sam błąd po ponownej próbie zmiany z głośników TV na system audio ale głośniki z zestawu kina domowego działają. Problem jest w basie. Nie ma go w ogóle. Wydaje mi się też że wentylator w subwooferze przestał już pracować z taką samą mocą jak przed awarią. Myślałem też o wezwaniu serwisu do domu tylko że mam wykupioną taką opcje tylko do telewizora i nie wiem czy serwis nie będzie miał problemu z tym zgłoszeniem. Sprawdziłem jeszcze system audio z opcji bluetooth ale też dźwięk z systemu jest pusty pozbawiony bassu.
Czy ktoś miał taki problem kiedyś ? Co robić ?
Z góry powiem że jestem zielony w systemie audio i proszę o wytłumaczenie wszystkiego łopatologicznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Czy próbowałeś przywrócić zestaw muzyczny do ustawień fabrycznych?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak robiłem, nic to nie dało
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Zapytam jeszcze tak czy brak basu jest na innych źródłach dźwięku jak np. radiu? Bo trzeba zidentyfikować czy brak basu jest związany z subwooferem zestawu muzycznego czy to problem rzeczywiście połączenia.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak jak napisałem wcześniej, po podłączeniu innego źródła dźwięku w tym wypadku telefonu przez połączenie bluetooth. Bass dalej nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Nie zauważyłem, że pisałeś już wcześniej. W tym przypadku to ewidentny problem zestawu muzycznego. Jeśli jego reset nie pomógł pozostaje kontakt z serwisem.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Super, dzięki wielkie za podjęcie tematu i wszystkie podpowiedzi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam, mam ten sam problem z zestawem HT RT 4, brak basu z głośnika niskotonowego z wszystkich dostępnych źródeł dźwięku, brak reakcji na zwiększanie głośności basu pilotem SW+12 a bass praktycznie nie odczuwalny jedynie bardzo delikatny po przysawieniu ucha do subwoofer na vol 28. Czy ktoś miał taki problem i jak sobie z nim poradził.
Pozdrawiam