anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Odtwarzanie zdjęć z pendrive

jot-es-----
Początkujący

Odtwarzanie zdjęć z pendrive

Witam,
czy seria W ma taką funkcjonalność jak w tytule?

11 ODPOW. 11
svirus-----
Początkujący

W4500 na pewno ma taką możliwość.

3432-----
Początkujący

funkcja ta jest dostępna od modelu W4000 (czyli 4500 tez) a w 5500 rozszerzona o możliwość oglądania filmów i muzyki :smileyugeek:

oldguest
Początkujący

W2000 -> Brak USB
W3000 -> Brak USB
W4000 -> JPG, RAW (Alfa)
W4500 -> JPG, RAW (Alfa), MP3
W5500 -> JPG, RAW (Alfa), MP3, AVCHD, MPEG1/2

profile.country.PL.title
Nero_x
Poszukiwacz

Witam – w modelu 40W4210 jest taka możliwość, tylko nie wiem, dlaczego przy wyświetlaniu zdjęć uprzednio obrobionych za pomocą np. photashopa nie ma podglądu miniatur zdjęć na TV, są jedynie wówczas, gdy wrzucimy kartę bezpośrednio z aparatu.
Czy to kolejny błąd softu ? , Co należy zrobić by miniatury były zawsze widoczne?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Błąd softu może nie, ale ograniczenia techniczne. Zauważ, że niektóre zdjęcia długo wczytują się na dużo szybszym komputerze. LCD nie wyrabia z dekodowaniem wcześniej obrobionych zdjęć i czasami może męczyć przy tym. Im zdjęcie będzie więcej ważyło, tym dłużej będzie je otwierał. Ja mam W4500, zdjęcia zapisane w .jpg przez kamerę i zgrane na USB czyta bez problemu. Jak jest jakieś "większe" zdjęcia, chwilkę muszę zaczekać, zanim wczyta je. Zdjęcia w dziwnych formatach z komputera łapie trochę dłużej, a zdarza się że nie chce odczytać. Jeśli podłączam kamerę, wszystko idzie dużo szybciej.

profile.country.PL.title
Nero_x
Poszukiwacz

Witam – waga zdjęcia nie ma nic do rzeczy, TV odtworzy każde bez względu na wagę, pojemność pliku robi to tylko dłużej, ale nie chodzi o brak odczytu zdjęcia, tylko brak podglądu miniaturki zdjęcia i nie jest to wcale związane z pojemnością zdjęcia a obróbka zdjęć wcale nie musi być związana ze zwiększeniem pojemności pliku, po prostu uciążliwe jest przeglądanie np. 500 zdjęć bez podglądu miniatur, może ktoś z CS Sony potrafi to wytłumaczyć?

Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

waga zdjęcia nie ma nic do rzeczy, TV odtworzy każde bez względu na wagę

Waga zdjęcia bezpośrednio wiąże się z ilością szczegółów na zdjęciu, jakością i kompresją zdjęcia. U mnie zdarzało się, że pliki dziwnie skompresowane, które ważyły dosyć dużo działały wolniej - i na komputerze i na LCD.
Jeżeli masz 500 zdjęć w jednym katalogu, to nie ma co się dziwić, że nie pokazuje wszystkich miniaturek. Podziel je w foldery po kilkadziesiąt sztuk. LCD będzie szybciej reagował.

profile.country.PL.title
Nero_x
Poszukiwacz

Zimny napisał(a):

waga zdjęcia nie ma nic do rzeczy, TV odtworzy każde bez względu na wagę

Waga zdjęcia bezpośrednio wiąże się z ilością szczegółów na zdjęciu, jakością i kompresją zdjęcia. U mnie zdarzało się, że pliki dziwnie skompresowane, które ważyły dosyć dużo działały wolniej - i na komputerze i na LCD.
Jeżeli masz 500 zdjęć w jednym katalogu, to nie ma co się dziwić, że nie pokazuje wszystkich miniaturek. Podziel je w foldery po kilkadziesiąt sztuk. LCD będzie szybciej reagował.

Nie ma to nic do rzeczy podział na katalogi nic nie daje , włoże karte z aparatu na której jest 2000 zdjęć w jednym folderze i odtwarza bez problemu miniaturki, możesz wgrać na karte jedno zdjęcie i wystarczy że je tylko wyostrzysz , albo zmienisz nazwe pliku i TV nie pokazuje już miniaturki więc nie w tym problem

3432-----
Początkujący

może pomyślisz, że to głupie ale sprawdzałeś jakie rozszerzenia mają zdjęcia po przeróbce ja jeśli przerabiam zdjęcia w photoshop-ie to mam kilka wersji gdzie komp też nie pokazuje mi miniaturek ale to dlatego, że mają rozszerzenie psd może i tu masz podobną sprawę i telewizor czyta zdjęcia ale miniaturek z tym rozszerzeniem już nie. Może to nie to ale najprostsze rozwiązania są czasem najtrudniejsze do zauważenia :)